Projecten


De stichter en opbouwer van Korinthe, Sisyphus, rolt elke dag de zelfde steen de zelfde weg de zelfde berg op maar elke dag is het net ietsje anders. Dit vind je terug in de ambachtelijke herhaling van "Van de Wind", "Kijk Kunst", "Meerlandschap" en "Pakje Kunst".

'Van de Wind' in een oplage van 25 stuks. Kopers sturen een foto van de omgeving waarin het object is geplaatst.

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg en geïnspireerd op de Duitse Kunstautomat. In Duitsland zijn in de meeste grote steden Kunstautomaten beschikbaar in de openbare ruimte. Het doel van Pakje Kunst is om in principe in ieder COROP-gebied in Nederland één automaat te plaatsen en 15 automaten in België. In december 2016 werden de eerste drie automaten in Tilburg in gebruik genomen. Eind 2017 is dit aantal gegroeid naar 18 automaten in 15 COROP-gebieden. Fons Spinhof doet aan dit project mee. Hij vervaardigt beeldjes in een oplagen van honderd stuks, die in elk opzicht met aandacht en vakmanschap gemaakt zijn.http://www.pakjekunst.com

Kijk Kunst, wat is de waarde van kunst?
 (van project naar installatie). In de omgang met kunst zijn we vlug geneigd om onze voorkeuren uit te spreken. Sommigen houden specifiek van Beethoven, anderen van Led Zeppelin. ( https://www.youtube.com/watch?v=x8yymm3DtVA ).Er zijn bevriende collega's die Meret Oppenheim ( https://www.youtube.com/watch?v=1aA8bD5zyxc ) de hemel in prijzen, anderen beschouwen haar werk niet eens als kunst. Dus: wat is kunst? In een oplage van 50 stuks uit een serie van 50 ontwerpen. Kopers sturen een foto van de omgeving waarin het object is geplaatst.

Frida Kahlo, licht plan en uitvoering i.s.m. Go-galerie Amsterdam, 12 juli 2014.
Deze zomer, GO Gallery toont de tentoonstelling 'MYTHE & MUSE', een eerbetoon aan Frida Kahlo. 60 Kunstenaars droegen een kunstwerk aan de 60ste sterfdag van de legendarische Mexicaanse schilder Frida Kahlo herdenken.
Improviserend met aanwezige middelen de belichting bedacht en uitgevoerd van de kunstmanifestatie in de grote Bagagehal Oost van Loods 6 aan de KNSM-laan te Amsterdam.

http://www.gogallery.nl

Met 52 Degrees aan het Jonkerbosplein te Nijmegen is een markant 18 verdiepingen hoog gebouw op een parkeergarage gerealiseerd. Het gebouw is ontworpen door architect Francine Houben van Mecanoo. In de toren zijn kantoren en onderzoeksruimtes van NXP (voorheen Philips Semiconductors) gevestigd. Later volgen ondermeer winkels en sport- en horecavoorzieningen. Een deel van die voorzieningen kan ook door bewoners uit omliggende buurten worden gebruikt, waarmee het complex een open karakter krijgt.
In februari 2014 hebben de kunstenaars Cecile Potjes en Fons Spinhof  in opdracht van Regus Nijmegen de kantoren tijdelijk ingericht met hun werk.

http://www.nijmegen.business/nieuws/veb-en-regus-organiseren-samen-ondernemersborrels-in-52-degrees

Baker, Tilly en Berk
informatie volgt

Kunst Films in zeecontainers 2012 "FILM A Venue" 
In enkele zeecontainers op de Parade is net als in 2010 en 2011 (kunst)films te zien. Zo komen de kunstenaars:

André Badjebier en Judith van der Aa met Don’t Close Your Eyes, een installatie waarin wordt gekeken naar de stortvloed aan beeld en geluid die we tegenwoordig over ons heen krijgen.

Rik van den Broek toont boven De Keulse Kar zijn kleurrijke animaties.   Rik van den Broek


Reggie Voigtländer brengt met haar filminstallatie ‘Made in China’ de Chinese Muur naar 's-Hertogenbosch. reggievoigtlander.nl

Net zo ‘urban’ maar dan totaal anders is de nepreclame Parfum die Ruben Broekhuis maakte voor rapper Steen. Inclusief  ‘Mocking off ’.  (16) Ruben Broekhuis | LinkedIn

Stichting Motherhood 2003 Helpt kinderen in nood. Of het nou één, twee of honderden zijn alleen moet het wel haalbaar zijn. Op het Kerkplein te 's-Hertogenbosch hebben vrijwillig een aantal moeders  knuffels ingezameld voor de kinderen in het voormalig Joegoslavië.  
http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2648535/1999/09/22/We-gaan-niet-op-de-bonnefooi-ergens-heen.dhtml 

Foto's binnenkort

Kunst op school 
Met de Russchisch-Franse kunstschilder en graficus Wassily Kandinsky, als leidraad, heb ik kinderen van groep vijf op basisschool 't Mozaïk te Roermond geïnspireerd tot het beschilderen van hun eigen T-shirt.

http://www.bs-mozaiek.nl
Foto's binnenkort


Kiemveld
informatie volgt

Lusterum MOP
informatie volgt

'Van de Wind' - (klik om te vergroten)

'Van de Wind' Toon Brink en Marjo Kempers - (klik om te vergroten)

'Van de Wind' Gerard Scharn - (klik om te vergroten)

Pakje Kunst - (klik om te vergroten)

Pakje- en Kijk Kunst uitgepakt - (klik om te vergroten)

'Kijk Kunst' zussen van der Ven - (klik om te vergroten)

'Kijk Kunst' Ricardo Martins - (klik om te vergroten)

'Kijk Kunst' Gerard Scharn - (klik om te vergroten)

Expo Frida Kahlo 2014 - (klik om te vergroten)

Expo Frida Kahlo 2014 - (klik om te vergroten)

Expo Frida Kahlo 2014 - (klik om te vergroten)

Expo Frida Kahlo 2014 - (klik om te vergroten)

Expo Frida Kahlo 2014 - (klik om te vergroten)

52 Degrees Cecile Potjes 2014 - (klik om te vergroten)

52 Degrees Cecile Potjes 2014 - (klik om te vergroten)

52 Degrees Cecile Potjes 2014 - (klik om te vergroten)

52 Degrees Fons Spinhof 2014 - (klik om te vergroten)

52 Degrees Fons Spinhof 2014 - (klik om te vergroten)

52 Degrees Fons Spinhof 2014 - (klik om te vergroten)

FILM A Venue 2011 - (klik om te vergroten)

Verantwoording 2011 - (klik om te vergroten)