Sculpturen en architectuur in Kruithuis;

uit Brabants Dagblad 13 januari 2007

Foto's sculpturen en een busrit naar bolwoningen in de Bossche Maaspoort. Dit alles is te bekijken of te doen, van zondag 4 februari tot 11 maart, in een zestal exposities in museum het Kruithuis, aan de Bossche Citadellaan.

Zo'n vijftien kunstenaars tonen hier hun werk. Hermes, de Bossche club voor ondernemers, schenkt 1000 euro subsidie. Hiermee wordt het onderdeel 'op route met Dries' bekostigd. Tijdens dit 'uitje' is ieder weekend een bus waarmee een bezoek gebracht wordt aan de door Dries Kreykamp ontworpen Bossche bolwoningen en de beeldentuin in Vlijmen. Fotograaf en beeldhouwer Fons Spinhof hoopt met dit initiatief meer bezoekers naar het museum te trekken. Spinhof: "Samen met Hermes heb ik gezocht naar subsidie voor een rondleiding en een busreis. Ook de gemeente stelde 3750 euro beschikbaar."

Temidden van kunstenaars die hun sporten al hebben verdiend, toont de jonge kunstenares Iris Luhrman mysterieuze foto's over alledaagse taferelen in het gezinsleven en beeldhouwwerken. De expositie wordt zondag 4 februari om 15:00 uur geopend door oud-wethouder Hans Dona.

Door Sarah Gzenai-Makboul. Brabants Dagblad - 13 januari 2007

Fotograaf/Beeldhouwer Fons Spinhof - Foto: Marc Bolsius - (klik om te vergroten)